Verrassing

By October 15, 2015Veiligheid

Zojuist je woning opgeleverd, alles gestript om te klussen, maar dan blijken sierbalken opeens constructieve balken te zijn, en dan ………..

Na alles te hebben gestript, inclusief het verwijderen van de houten sierbalken onder het plafond, blijken de “sierbalken” in de aanbouw onderdeel van de draagconstructie te zijn. Tevens blijkt dat er metselwerk uit de originele achtergevel is verwijderd die een dragende functie voor de prefab lateien had. Onder de betonlatei is een houten balk aangebracht, die de betonlatei zou moeten dragen. Deze houten balk heeft veel minder draagvermogen dan een betonlatei en is dus geen goede vervanger..

Waarom zou je geen constructeur inschakelen als je aan de draagconstructie van je woning veranderingen aanbrengt? Deze had een deugdelijke oplossing berekend, waardoor er geen gevaar ontstaat. Als deze houten balk ook was verwijderd door de nieuwe eigenaar, er was door de vorige eigenaar tenslotte gezegd dat het alleen maar sierbalken waren, was de ellende niet te overzien geweest. Gelukkig heeft de nieuwe eigenaar de situatie goed ingeschat en onze expertise ingeschakeld.