Wat kunnen wij voor u betekenen als bouwkundig tekenbureau?

U loopt vast al een tijd rond met plannen om uw woning te vergroten met een aanbouw, dakopbouw en/of misschien wel het doorbreken van een dragende muur, zodat een betere indeling van de plattegrond mogelijk is? Maar waar te beginnen? Waarschijnlijk heeft u de gemeente al om informatie gevraagd, maar deze heeft u gelijk weer doorgestuurd naar een architect of bouwkundig bureau. Dat kan dus zo maar de reden zijn dat u nu deze tekst aan het lezen bent.

Graag maken wij een afspraak met u om uw (ver)bouwplan te bespreken. Aan de hand van uw wensen zullen wij eerst onderzoeken of deze in het bestemmingsplan van uw gemeente passen. Als dat het geval is maken wij een offerte voor u, deze offerte is geheel vrijblijvend. Bij opdracht maken wij een bouwkundige tekening van de bestaande en nieuwe situatie, waarin uw wensen zijn verwerkt. Dit ontwerp krijgt u ter controle en na eventuele opmerkingen van u maken wij de tekening definitief. Op deze tekening staan enkele beeldbepalende details en de tekening wordt voorzien van de nodige informatie om aan het bouwbesluit te voldoen. Indien onderdeel van onze opdracht, zal het aanvraagformulier voor de omgevingsvergunning worden ingevuld en het geheel worden ingediend bij het omgevingsloket voor de vergunning. Met deze tekening kunt u, indien u zelf nog geen aannemer heeft, naar meerdere aannemers gaan om een offerte aan te vragen. Op basis van onze tekening kunnen zij een scherpe aanbieding doen.

Wanneer uw (ver)bouwplannen niet in het bestemmingsplan van de gemeente passen, bestaat er veelal nog een mogelijkheid om vrijstelling op het bestemmingsplan aan te vragen. Ook dit kan ik voor u aanvragen bij het omgevingsloket.

Het kan ook zijn dat een verbouwing vergunningsvrij is. Dit is met name bij aanbouwen op de begane grond het geval. Dit controleer ik altijd eerst via de vergunningscheck in het omgevingsloket. (www.omgevingsloket.nl)
In dat geval hoeft er dus geen aanvraag omgevingsvergunning ingediend te worden, maar de verbouwing zal wel conform de geldende bouweisen moeten worden uitgevoerd, zie hiervoor ook informatie op onze pagina bouwconstructies.
Ook in dat geval is het verstandig om een bouwtekening te laten maken, de aannemers weten wat er gebouwd moet worden en kunnen aan de hand van de tekening een scherpe aanbieding doen. Dit kan u financieel voordeel opleveren en onduidelijkheid en/of discussie tijdens de bouw voorkomen.
Een bouwtekening geeft duidelijkheid.

Verder kan ik ook nog voor u o.a. de volgende werkzaamheden verrichten

  • uitwerken van definitieve schetsontwerpen van een architect naar omgevingstekeningen en deze indienen voor een aanvraag omgevingstekening en bestekklaar maken voor het aanvragen van offertes bij aannemers
  • digitaliseren van bestaande bouwkundige tekeningen
  • zienswijzen aanvragen voor een nieuw te maken bestemmingsplan

Hebt u nog vragen? Neemt u dan contact met ons op.
Indien gewenst zullen wij op basis van uw wensen een offerte uitbrengen.